Neerslag van een huwelijk

(dagboek 1977-1979, uitgegeven in 2018)

Enkele citaten uit de recensies:

Waarom geen massale gratis verspreiding van twee recente, adembenemende egodocumenten over 'de vrouw als mens'? Mensje van Keulens Neerslag van een huwelijk: Dagboek 1977-1979 moet het alternatief Boekenweekgeschenk worden en en Femke Halsema's politieke memoires Pluche het essay.
- Elsbeth Etty in De Groene Amsterdammer

Aan drama geen gebrek in dit dagboek. Er wordt hartstochtelijk geruzied en vreugdeloos geneukt, maar altijd is er die reddende, laconieke pen.
- Katja de Bruin in VPRO boeken

Waarom is het zo'n indrukwekkend dagboek? Vanwege de eerlijkheid over haar instortende huwelijk en over een abortus die ze ondergaat. Maar zeker ook vanwege het einde met paukenslag.
- Mario Molegraaf in BN de Stem

Neerslag van een huwelijk is doordrenkt van nostalgie (op een goede manier) ****
- Lies Schut in De Telegraaf

Uitgeverijen grossieren in 'eerlijke boeken' over relatie-eindes, waarin schrijvers vaak zonder gĂȘne leeglopen over voormalige partners. Herkenbaar allemaal, maar hoe interessant is zo'n boek als de breuk veertig jaar geleden was? Zeer, zo blijkt uit Neerslag van een huwelijk. ****
- Irene Start in Elsevier weekblad

Een cynische Mensje van Keulen legt de moraal van de seventiesmoraal bloot. Zonder klagerig te worden (...) De souplesse waarmee Van Keulen het allemaal opschrijft, maakt het dagboek nog lezenswaardiger (...) Zeldzaam. ****
- Bo van Houwelingen in De Volkskrant