In februari 2018 verschijnt 'Neerslag van een huwelijk' (Uitgeverij Atlas Contact)


In 'Alle dagen laat', het in 2006 gepubliceerde dagboek waarvan in februari een herdruk verschijnt, staat het literaire leven centraal. Het duurde meer dan 10 jaar voordat Van Keulen zich ertoe kon zetten de vervolgjaren te publiceren: 'Neerslag van een huwelijk' bestrijkt de periode 1977-1979, de jaren waarin haar huwelijk onder druk staat en ten slotte op de klippen loopt, iets wat samenvalt met haar zwangerschap en de geboorte van haar zoon. Op bijna schokkend openhartige wijze geeft Van Keulen inzicht in hoe man en vrouw elkaar dwars kunnen zitten, zonder dat ze dat zelf in de gaten lijken te hebben. De vrije huwelijksmoraal van eind jaren '60 blijkt zijn keerzijde te hebben, begeerte en jaloezie, list en bedrog, ze zijn van alle tijden. <

Heruitgaven

Naar aanleiding van de toekenning van de Constantijn Huygens-prijs bracht Uitgeverij Atlas Contact vijf titels opnieuw uit: Bleekers zomer, Olifanten op een web, De verhalen, De Gelukkige, en Liefde heeft geen hersens


 

Schoppenvrouw staat nu ook op de longlist van de prestigieuze Vlaamse Fintroliteratuurprijs (voorheen de Gouden Uil).

Interview in Trouw

Zaterdag 3 september verscheen er in de bijlage Letter en Geest van het dagblad Trouw een interview van Pieter van den Blink met Mensje van Keulen. De foto's bij het artikel zijn gemaakt door Koos Breukel.

Een fragment: "Misschien schreef ik die dagboeken om dingen te bezweren, vanuit de gedachte dat als ik vastlegde hoe akelig ik de situatie vond, het daarmee zou zijn afgerond. Dat ik dan m'n leven zou kunnen oppakken en verdergaan met mijn fictie. Wie weet wat ik allemaal aan fictie had kunnen schrijven als ik er nooit aan was begonnen. Tegelijkertijd heb ik een wrang soort spijt dat ik niet méér heb opgeschreven. Maar nu liggen er 94 schriften op me te wachten! En tijd wordt steeds kostbaarder, ik wil ook zo graag op mijn kleinzoon passen."

Het hele interview is in Trouw of via Blendle te lezen.


Longlist ECI Literatuurprijs 2016

De roman Schoppenvrouw is geplaatst op de longlist voor de ECI Literatuurprijs 2016.

Interview Volkskrant

Interview van Daniela Hooghiemstra met Mensje van Keulen in de Volkskrant van 6 juli "Mezelf de baas".

Hotel Van Dale

Vrijdag 11 maart: Hotel Van Dale, NPO2, 21.00 uur. Programma m.m.v. meerdere auteurs, cabaretiers en muzikanten t.g.v. de Boekenweek.

Opium

Woensdag 17 februari, 22.30 uur, interview met Mensje van Keulen in 'Opium', NPO Radio 4


Nooit meer slapen

Dinsdag 16 februari is Mensje van Keulen hoofdgast in het VPRO-radioprogramma 'Nooit meer slapen' (NPO Radio 1 van middernacht tot 02.00 uur)


Radio-column

In de week van 14 september verzorgt Mensje van Keulen in VPRO's latenightcultuurmagazine Nooit meer slapen op radio 1 's nachts om 01.05 uur live de dagelijkse column.

5 hoogtepunten opnieuw uitgegeven

Naar aanleiding van de toekenning van de Constantijn Huygens-prijs brengt Uitgeverij Atlas Contact vijf titels opnieuw uit: Bleekers zomer, Olifanten op een web, De verhalen, De gelukkige en Liefde heeft geen hersens. Klik hier om de folder in te zien.


Constantijn Huygens-prijs 2014 voor Mensje van Keulen

Van Keulen krijgt de Huygens-prijs voor een oeuvre dat volgens de jury getuigt van een 'buitengewoon technisch meesterschap': 'Al haar verhalen zijn met precisie en fijnzinnigheid gecomponeerd, ogenschijnlijk zijn ze gewoon en alledaags, maar de typische Mensje- van-Keulenverbeelding geeft er steevast een verrassende lading of onverwachte wending aan.'

Met de Huygens-prijs mag Van Keulen de belangrijkste stimuleringsprijs in ontvangst nemen van alle Jan Campert-prijzen die jaarlijks door de gemeente Den Haag worden uitgereikt. Klik hier voor het juryrapport.


Zand vertaald

Het korte verhaal Zand is als Sand verschenen bij Words Without Borders in de vertaling van Ina Rilke:

Words Without Borders.

Partij voor de Dieren

Mensje van Keulen steunt de Partij voor de Dieren en is ambassadeur voor Brooke Hospital.


Toplijst van AKO Literatuurprijs 2012

Liefde heeft geen hersens staat inmiddels op de toplijst van AKO Literatuurprijs 2012,
zie www.akoliteratuurprijs.nl. Op die site vindt u inmiddels het juryrapport, maar u kunt het rapport ook hier in pdf-formaat downloaden.


lezentv.nl

Op lezentv.nl is een interview met mensje van Keulen over haar nieuwe roman Liefde heeft geen hersens te zien. Zie www.lezentv.nl.


Vierde druk

De vierde druk van Liefde heeft geen hersens ligt in de winkel.


Op 't nachtkastje

Dinsdag 13 maart, komt in de serie schrijversportretten 'Op 't nachtkastje' van de VPRO op Ned.2 Mensje van Keulen aan het woord (22.52 uur, na Nieuwsuur)

Bij Tom Lanoye stond ook Liefde heeft geen hersens op de boekenplank.


Mensje van Keulen draagt een werk van multi-talent Willem van Malsen aan voor de Virtuele Vitrine van de AVRO. Van Keulen was bevriend met de kunstenaar die in 2005 is overleden:

 

Mensje leest het vers Tony Tijger voor:(filmpje © Jacinta Holtslag)